Maahanmuuttajien käytös ihmetyttää

Maahanmuuttajien, siis niiden yksittäistapausten, käytös ihmetyttää minua yhä useammin.

Olin torstai-iltana Helsingin rautatieasemalla odottamassa yöjunaa Ouluun. VR:n jatkuvien ongelmien vuoksi suosin yleensä lentokoneita, mutta nyt halvimmat liput oli myyty loppuun. Junan oli tarkoitus lähteä 22:30 mutta se oli myöhässä – tottakai.

Hain Hesburgerista ranskalaiset ja istuin asemalle odottamaan junaa. Luin lehteä ja viereeni istui noin 30-40-vuotias somalimies, joka alkoi kädellään tavoitella ranskalaisiani. Mulkaisin miestä pahasti ja heilautin päätäni. Hän mutisi ensin jotain, minkä jälkeen alkoi huutaa: YOU NAZI! HAISTA VITTU RASISTI! Katsoin miestä suu auki ja kun valitus ei loppunut, lähdin ranskalaisteni kanssa pois paikalta erittäin vihaisena huudon jatkuessa. Jos ranskalaisiani olisi tavoitellut suomalaismies, olisin käyttäytynyt eri tavalla. Olisin huutanut hyeenan lailla, sillä ranskalaisiani ei tuntemattomat voi tuolla tavalla tulla minulta ottamaan. Tunsin oloni uhatuksi, sillä huudon lisäksi mies vaikutti siltä, että saattaisi seuraavaksi käydä minuun käsiksi. Tietysti myös loukkaannuin, sillä en todellakaan ole mikään natsi. Minun ranskalaisiini ei vaan yksinkertaisesti kosketa. Ehkä tämä somalimies tunsi olonsa uhatuksi, koska nainen ei antanutkaan ranskalaisia hänelle.

Tällaista käytöstä on ilmeisesti sitten vain siedettävä. Helsingin rautatieasema on aivan kamala paikka kellonajasta riippumatta. Ainakin naisille. Keskustelin asiasta Facebookissa ja kävi ilmi, että kaksimetriset suomalaiset miehet kyllä saavat tallustaa asemalla suhteellisen rauhassa. Kaverini kommentoi asiaan näin (siis tämäkin on vain yksittäistapaus):

‎”Kahdelle kaverille kävi Amarillossa niin, että kauhea joukko ulkomaalaisia poikia tuli tanssilattialla liian liki useampaan kertaan. Tytöt siis aina siirtyivät uudelle paikalla tanssilattialle, kun alkoi tilanne ahdistamaan. Muutamien väistöliikkeiden jälkeen alkoi sama sonta: ”you are racist!!!”. Suomalainen nainen ON siis rasisti, kun ei heru… tavalla tai toisella. Ööh?”

Monissa kulttuureissa naisen asema ei todellakaan ole sama kuin meillä Suomessa. Tämä käy ilmi esimerkiksi ulkomaalaisten tekemien raiskauksien suurena osuutena. Naisen seksuaalinen itsemääräämisoikeus ei monelle maahantulijalle ole selvä asia ja siihen olisi saatava muutos.

Mielestäni minulla on ihan samalla tavalla itsemääräämisoikeus myös ranskalaisiini.

Mainokset

31 kommenttia artikkeliin ”Maahanmuuttajien käytös ihmetyttää

 1. Kysymys on uskonnon luomasta kulttuurierosta.Olin 1980 turistina Suhumissa NL:sa,jossa väestö on islamilaistaustaista.Inturistin matkaopas varoitti naisiaamme menemästä suurenakaan joukkona kaupungille ilman miesseuraa koska on vaara tulla raiskatuksi.Tämä siis Bresnevin aikana.

 2. Moneen asiaan olisi saatava muutos koskien maahanmuuttajia! Kysymys ei ole mistään ”uskonnon luomasta kulttuurierosta”, vaan mitä yksinkertaisemmasta kohteliaisuuden ja totaalisen toisen kunnioituksen puutteesta!
  Huonosti käyttäytyvät yksilöt/joukot/yhteisöt voidaan saattaa rajalle. Takaisin ei ole tulemista, ennenkuin aaat ja ooot on opittu!
  Mitä kuulee tämän päivän metrossa? ”Vittu-vittu-vittu” sekoitettuna somalin kieleen! Hyvin on suomea opittu!

  Miksi he eivät sitten opi ihmisten käytöstapoja?

  Turha huutaa ”rasisti”, jos omalla käytöksellään saa täydellistä inhoa aikaan!

  • Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Aikuisten ihmisten pitää osata käytöstavat oli sitten mikä uskonto tai kulttuuri hyvänsä. terv. Ani

 3. Suomessa on ollut verovaroja niin paljon että on alettu kasvattaa mamujen populaatioita Suomeen loisimaan Suomen kansan rahoilla..Nyt kun verovarat alkavat olla lopussa näiden mamujen yms.roskasakin hyysäämiseen,niin ehdotukseni onkin että näille mamuille annetaan lentolippu käteen ja takaisin tulomaihinsa pikimmiten..

 4. TAPAUS:
  Nainen lenkkeili minua vastaan samaanaikanaa 2 ***** nousi portaista samalle tielle, toinen näistä oikein kyykistyi naisen juostessa ohi ja yritti lääppiä persettä, täytyy tunnustaa että siinä oli pikkasen vaikeuksia pysyä hiljaa, ajattelin eka että otan näistä miehistä kuvan ja ja laitan jakoom FB:hen mutta en niin hyvin tunne tätä sanan/kuvanilmaisulakia.

 5. JEp , jo vuosia sitten tultiin perheen kanssa junalla lahdesta helsinkiin illan suussa, ihmetys oli suuri, asemahallissa oli noin 50-100 tylsistyneen / vihaisen näköistä somali miestä… Mitään ei tapahtunut mutta oli kyllä ahdistava kokemus.

 6. Tämä on vaan rasistista propagandaa. Saavat taas kaikki maahanmuuttokriitikot jotain Facebookissa jaettavaa. Ihan oikeasti ei sillä ihonvärillä varmaan ollut tekemistä idiootin käytöksen kanssa – mutta jos se ois ollut suomimies Ranualta niin et ois varmaan tätä blogia ees kirjoittanut.

 7. Myös minulla on ollut tuollaisia kohtaamisia ulkomaalaistaustaisten kanssa. He ovat rasisteja kun eivät suvaitse meidän suomalaisten ei sanaa ja virannomaiset eivät puutu näihin asioihin. Mutta jos joku suomalainen vaikka keskustelee toisen suomalaisen kanssa ja käyttää sanaa nee**ri niin ulkomaalaustaustainen alkaa vieressä raivota vaikka hänelle ei asia eikä koko keskustelu kuulu.

 8. Mä tossa just futiskentällä todistin samanmoista episodia.. En antanut herra maahanmuuttajan ottaa meidän joukkueen palloa, jolloin alkoi huorittelu ja rasistiksi haukkuminen.. Onneks lapset oli kauempana kentällä, niin eivät kuulleet.. Että kai kaikki on niiden omaisuutta, mikä ei oo pultattu tiukasti kiinni.

 9. Tuohon samaan töykeytyyn törmää Turussa päivittäin, emmekä enää uskalla puolustaa itseämme näitä mamuja kohtaan niinkuin puolustaudumme esim. suomalaista töykeilijää vastaan.. ei voi olla oikein, että asiat on näin.. Tällainen hyysääminen saisi jo loppua!

 10. ”Rasisti” on näille muutamille ulkomaalaisryhmille jo ihan ulkoaopittu sana, jota voi sylkeä ulos aina, jos ei saa omaa tahtoaan läpi tai jos saa negatiivista palautetta. Toisaalta, EVVK.

 11. Kyse ei ole yksittäistapauksista. Tuo on Helsingin asemilla normaalia eikä vartijatkaan tee asialle mitään koska ”Rasismi”. Itse olen ko. 2 metrinen ruma ja ilkeännäköinen mies joten minulle ei auota päätä siellä. Julkisia käytän paljon ja usein junaa odotellessa viereeni tulee yksinäisiä naisia istumaan, enkä aluksi tajunnut miksi 😀 Nyt tiedän, minun lähellä ei näpelöidä toisten ranskiksia!

 12. Onpas kova niputus taas käynnissä, kun ne MAAHANMUUTTAJAT tekevät sitä ja tätä. Olen duunissa lukuisien ns. maahanmuuttajien kanssa, puolisonikin on sellainen ja moni tuttavistani jne. Tuntuvat olevan ihan normaalia porukkaa, koulutettujakin, eivätkä klähmi tietääkseni kenenkään ranskanperunoita.

 13. Ihmetyttää, miksi suomalainen nainen ei kohtele tässäkään tapauksessa maahanmuuttajaa saman arvoisesti kuin suomalaista miestä kohtaan. Minkä takia ei rähjätä maahanmuuttajalle samalla tavalla kuin suomalaiselle, jos kerran kokee tulleensa väärin kohdelluksi tai ei halua toisen punkevan tanssilattialla lähelle. Sanokaa suoraan asianne älkääkä lässytäkö mitään puuta heinää.Hyvä esimerkki tästä oli tämä: ”Jos ranskalaisiani olisi tavoitellut suomalaismies, olisin käyttäytynyt eri tavalla.” Sanokoon tilastot, mitä tahansa ulkomailla. Suomessa raiskauksen tekee todennäköisemmin se suomalainen mies, joka muka osaa käyttäytyä paremmin.

 14. Onpa Jennalla ihmeellinen tuuri kun *kaikki* häiriköt ovat olleet maahanmuuttajia (olettaen, että Jenna edes ymmärtää että ihan kaikki tummaihoiset eivät välttämättä ole maahanmuuttajia). Vai olisikohan tämä taas sitä valikoivaa tiedottamista.

 15. Vittu oon töissä asematunnelissa ollut jo useamman vuoden kaikki jättää mut rauhaan .. jotenki sinusta paistaa ahdasmielisyys .. olet sentään facebookissa puhunut .. missä ryhmässä ??

 16. Kokemuksia on monen suuntaisia.Toiset näkevät negatiivisia,ja automaattisesti ovat sitten tietyn ryhmän mielestä natseja..toiset ovat niille täysin sokeita,kieltäen negatiiviset asiat afrikkalaisten käytöksestä kokonaan,väittäen niiden käytttäytyvän kuin herran enkelit.Olen iloinen että joku uskaltaa näistä yhä ääneen puhua,huolimatta natsihuutelusta ja rasismilässytyksestä.Pitää noistakin saada puhua,kun niitä tapahtuu.

 17. Nyt täytyy kyllä peesata. Ihmetyttää joidenkin maaltamuuttaneiden käytös (tokihan nämä ovat yksittäistapauksia). Aivan rauhassa jos koitat viiniä siemailla puiston penkillä, tulee siihen heti joku uushesalainen, ”Anna sie miullekkii huikka! Mie Kivennavalta läksin ja jo janottaa”. Siitä mongerruksesta mitään tolkkua ollut saada ja kieltäydyin ukolle mitään antamaan. Kehoitin hommaamaan itse sorbuksesta, ja johan sain ylenkatsetta osakseni ”Haista sie ämmä paska, sie viherpiipertäjä vemakko, et yhtä huikkaa suo rehelliselle pohjosen miehelle!” Metrossakin näitä tosiaan tapaa, aina ovat tissejä tuijottamassa. Eikö siellä maalla ole tissejä? Se on se navettatakkikulttuuri, heikäläiset ovat peitossa silmistä varpaisiin. Tätäkö meidän täytyy sietää, kysyn vain!?

 18. En tieda onko kyseessa kulttuurierot. Asun Lontoossa ja kavin taalla kerran McDonaldsissa josta ostin ranskalaiset ja mozzarellatikkuja. Viereeni tuli taysin valkoinen ja vaaleatukkainen pitkanhuiskea Brittimies tarttumaan ranskalaisiini ja syomaan niita. Olin aivan aimistynyt, koska kysessa oli huikean epakohtelias teko. Kun sanoin ”Hei, anna mun ranskalaisten olla”, mies vaan nauroi ja siirtyi tarttumaan mozzarellatikkuihini, soi kaksi niista ja rikkoi yhden, erittain epamiellyttavasti. Tassa oli taysin lansimainen, pukuun pukeutunut vaalea mies kyseessa siis. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimilla eika tehda kaikesta taas maahanmuuttajaongelmaa.

 19. Eli siis toisinsanoen tästä asiasta ei saa puhua? Minunkin ongelmallani, joka on kovin samanlainen kuin Simulalla on ulkomaalaiset, suomea puhumattomat kasvot ja varsin röyhkeät ja uhkaavat elkeet. Voi itku kun minäkin olen tyrkky, rasisti ja natsi kun olen kokenut samaa (en kertaakaan suomalaiselta henkilöltä, väriin katsomatta) ja nimenomaan rautatieasemalla. Siellä ei saa olla rauhassa ja jos reagoi toisten käytökseen kuten normaali ihminen (loukkaantuu, säikähtää) niin on rasisti kun ei ymmärrä alistua.

 20. Turhaan tässä kirjoittajaa moititaan lokeroimisesta. Hän selvästi esitti asian YKSITTÄISTAPAUKSENA ja kirjoitti myös että olisi käyttäytynyt agressiivisemmin suomalaista miestä kohtaan eli suomalainen olisi saanut huonompaa kohtelua kuin tämä somali mies. Suomalaiset aiheuttavat myös häiriö kayttäytymista mutta emme yleensä pelästy huutelua tai mutinaa koska tiedämme mitä mutinat ja muut tarkoittavat. Kielimuurin takia mutina ja muu huutelu tuntuu pelottavalta ja hyökkäävältä koska et tiedä mitä puhuja kertoo. Hän voi miettiä ääneen että ”onpa nälkä, ole kiltti ja anna minulle ruokaa” tai ”v*ttu teitä suomalaisia ämmiä kun ette osaa miestä kunnioittaa, minun maassani ei näin eletä”. Ja vielä tämä rasisti kortti. Miksi meistä heti tulee rasisteja jos emme halua olla kontaktissa ulkomaalais syntyiseen henkilöön. Eihän me silloin olla rasisteja jos emme halua kontakia suomalaiseen tuntemattomaan henkilöön.

  Onko kaikista pakko tykätä ja onko kaikki pakko hyväksyä. Eikö ihminen saa itse valita kenen kanssa haluaa puhua ilman että hänet leimataan natsiksi???!! Miksi emme saisi valita seuraamme? Kaikilla pitää olla oikeus valita ystävänsä niin maahanmuuttajiista kuin suomalaisista.

  Jos et pidä naapuristasi niin kukaan ei tule sanomaan että olet vanhanaikainen ja kapea katseinen saati sitten rasisti.

  En minä eikä kukaan teistä kirjoittajista huutele maahanmuutajille hävyttömyyksiä kaduilla….? Miksi siis meidän pitäisi kuunnella haukkuja täysin tuntemattomalta henkilöltä?

  Sitä vielä painotan että meillä on oikeus, pitää tai olla pitämättä kenestäkään. Ihmisellä on oikeus pitää oma mukavuus alueensa kunhan hän antaa muiden toimia omalla alueellaan omilla tavoillaan. Pitää myös osata arvoida milloin on hyvä ilmaista itseään ja kannanottojaan. Omien periaatteiden tuputtaminen toisille ihmiselle on mielestäni taas turhaa, pitää saada itse valita.

  Pitkältä kaivettuna esimerkkinä: Vanhempien pitää antaa lapselle lupa olla puhumatta kaikille tai olla kohtelias aina kun vieras ihminen puhuttelee jos vanhemmat eivät ole läsnä. Tässä maailmassa on vastuutonta opettaa pienelle ihmiselle täyttä suvaitsevaisuutta ja hyväksymistä. Se johtaa vielä vakaviin vaaratilanteisiin kuten vieraan mukaan lähtemiseen tai muuhun vastaavaan.

  Annu

 21. Eri palstoilla ja osin tässäkin kommenttiosuudessa on nopeasti tuomittu tämä bloggaus urbaanilegendaksi, eräällä roskasivulla joku väitti jopa olleensa samaan aikaan paikalla eikä ollut havainnut mitään.
  Suomalainenhan ei ylipäätään näe mitään epämiellyttävää, yltiöpäisen suvaitsevaiset eivät sitä vähääkään, tai jos näkevät niin sen epämiellyttävän olisi aiheuttanut tässä tapauksessa bloggari itse.
  Uskon että kirjoittaja on siinä asemassa, että ei vaaranna omaa poliittista uraansa kirjoittamalla valheita vaan pidättäytyy totuudessa, ei tuollainen käytös nimittäin ole mitenkään epätavallista näinä aikoina, ei edes kantasuomalaisen tekemänä.
  Mitä tulee erään kommentoijan kokemuksiin Lontoosta, en ihmettele asiaa yhtään. Lontoo on itsellenikin tuttu paikka, omien kokemusteni mukaan tuo on melkolailla arkipäiväistäkin idiotismia siellä. Huomioni kiinnittyi vaan siihen että tälle kantaenglantilaiselle? kommentoija pystyi sanomaan suoraan, että älä syö eväitäni. Entäpä jos syöjä olisi ollut muslimi, olisin toden näköisesti jättänyt eväät suoraan hänelle enkä olisi laittanut vastaan ollenkaan, koska seurauksena olisi ollut hyvin suurella todennäköisyydellä selkäsauna.
  Suomessa tämä väkivalta ei ole toistaiseksi niin suuri uhka, mutta ihmisten röyhkeys ihan sitä samaa tasoa kun Lontoossakin. Väkivallan uhka kasvaa samaa vauhtia, mitä islamistien määrä lisääntyy. Eli kun muslimitaustaiset tuntevat olevansa riittävän vahvoilla, röyhkeyteen lisätään vain se väkivalta ja sen alituinen uhka.

 22. Kuullut saman tarinan toiselta henkilöltä vuosi sitten. Sama paikka, sama somali mutta eri määränpää. Joko rautatieasemalla on järjestäytynyttä ranskanperuna-rikollisuutta tai tarinan alkuperä on Jennan fantasioissa.

 23. Olet varmaan huomannut steissillä notkuvat mustat miehet? Pääsit toteuttamaan noin käytännössä heidän tilanvaltaamistaan. Steissin R-Kioski? Meidän, me ollaaan siinä edessä porukassa. Tunneli? Meidän, me ollaan siellä porukassa.

  Puhuit että parimetriset karpaasit saavat olla rauhassa. Varmasti, koska heillä on potentiaali fyysiseen väkivaltaan. Notkujat eivät halua vaikeita tapauksia.

  Pähkinankuoressa: He valtaavat tilaa, ja jollet pysty fyysisesti vastaan panemaan, too bad for you. Liiku muualla.

 24. Jo opiskellessani Roihuvuoren ammattioppilaitoksessa -98 jonkun kasvatusaineen tunnilla luokkakaveri kertoi tummaihoisen törkeästi lääppineen häntä yöbussissa, opettajan mielestä kyseessä oli vain kulttuurien ero, eikä mitään pahaa tarkoitusta tai loukkaavaa käytöstä tumman miehen puolesta, voisin melkein veikata, että jossain siellä kaukana jossa tämä ”kulttuuriero” ”sallii” tälläisen käytöksen voi naisen koskeminen tietää myös hengen tai vähintään käden lähtöä jos sen tekee väärän miehen naiselle, mutta opettajan mukaan luokkatoverini olisi pitänyt ymmärtää jo jopa sallia tälläinen ”ystävällisyys” hameen alla jalkojen välissä… Eli sen sijaan että niitä tapoja opetettaisiin tänne tuleville, niin meille kyllä opetetaan toisen kulttuurin ymmärtämistä ja sallimista… Irak ei laske naisia maahan ilman mieshuoltajaa, siihen ei suomalainenkaan voi mennä huutamaan, että ymmärtäkää, kun Suomessa tehdään näin, miksi Suomi taipuu aina pyllistämään muiden tavoille, oli kyseessä Venäjä, Somalia, Nigeria, Romania, Kreikka tai Saksa… Koittakaapas ostaa Venäjältä tontti tai asunto, ei onnistu ihan noin vaan josko ollenkaan, mutta täällä myydään maat kiljuen venäläisomistukseen, kun vuokraaminen olisi loukkaavaa 😉

 25. Itse viime yönä työn ohella jouduin pelastamaan 2 muijaa ulkomaalaisten ahdisteluilta klo 03 aikoihin.. yhden jouduin repimään jopa ulos taksistani kun koitti väkisin ängetä matkaan vaikka nainen sanoi että ei. Itse olen sitä mieltä että jokaiselle pitää antaa mahdollisuus.. mutta ei tuhansia mahdollisuuksia.. yleensä ne ovat nämä samat kaverit tekemässä paskaa ja pilaavat sitten kaikkien muiden maineen.. sanotaan että näet mustan miehen? olet kuullut pelkästään raiskaavista/ryöstävistä somaleista? tämä herran on vaikka Kongosta tai jostain muusta maasta esim rikas turisti hienosti käyttäytyvä. mutta mikä on ennakkoluulo. aivan hänkin on siis ”epämiellyttävää sakkia”.
  Jokaiselle mahdollisuus elää rauhassa ja hyvää elämää mutta jokaiselle myös oikeus päättää vaikkapa omista ranskalaisistaankin 🙂

  PS. kirjoittaja maahanmuuttokriittinen joka pystyy näkemään myös jotain hyvääkin. kulttuurisopeutumiseen vaan enemmän työtä ja jos ei sopeudu Suomeen ja sen lakeihin niin veks..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s